Palvelutarjontamme poikkeustilanteessa

Päivitetty 21.4.2020 (Wihreä Puu)

Päivitetty 17.4.2020 (lisätty Tyttöjen talon, Voimavirran ja Väkivalta- ja kriisityön tietoja sekä Kirje Tuntematttomalle -kampanja)

 

 

WIHREÄ PUU

 

Wihreä Puu toimii tällä hetkellä verkossa. Watsapp-viestit ja videopuhelut; arjen kuulumisia, tukea ja ohjausta. Omat Watsapp-ryhmät perhetoiminnalle ja koululaistoiminnalle, liittyäksesi ota yhteyttä Wihreän Puun ohjaajiin. Wihreän Puun facebook-sivulla vinkataan tekemisiä, jaetaan tietoa ja ideoidaan yhdessä. Lisäksi virtuaalisia kohtaamisia Whereby-olohuoneessa, josta lisätietoa ja tarkempia aikatauluja Wihreän Puun facebook-sivulla. www.facebook.fi/wihreapuu
Tervetuloa mukaan poikkeusajan toimintaamme!

Työntekijämme ovat tavoitettavissa puhelimitse, yhteystiedot löytyvät Wihreän Puun verkkosivuilta: www.wihreapuu.fi

 

 

MIESTEN KANSALAISTALO MATTILA

 

Voit ottaa yhteyttä työntekijöihin ma-pe klo 9-15. Halutessasi voit liittyä Mattilan WhatsApp-ryhmään, jossa on tietoa ajankohtaisista asioista. Ryhmään liittymisestä voi ilmoittaa Jukalle tai Mikalle. Yhteystiedot löydät nettisivuilta: www.mattilanmiehet.fi

 

Avoimet Ovet toimintaa olemme korvaamassa ”Avoimilla Linjoilla” verkossa, lisäksi työn alla on muunlaistakin toiminnallisuutta etänä. Seuraa sivujamme ja ole rohkeasti yhteydessä.

 

 

NAISTARI

 

Naistari tarjoaa maahanmuuttajanaisille keskusteluseuraa, yksilötukea sekä palveluneuvontaa ja -ohjausta puhelimitse, whatsappissa (myös videopuhelut!) ja s-postitse ma-pe klo 9-16.  Julkaisemme Facebookissa ja Instagramissa tilanteeseen liittyviä ohjeistuksia ja vinkkejä.

 

Pyrimme avaamaan myös etäkeskusteluryhmiä, seuraa tiedotustamme www.naistari.fi/, www.facebook.fi/naistari ja @naistari.

 

 

NEO–OMAPOLKU

 

Ohjaajamme ovat NEO-OmaPolun nuorten ja verkoston käytettävissä, tauon aikana työntekijämme tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Tule seuraamaan OmaPolun Facebook -sivuja, jonne ilmestyy kivaa tekemistä, kuulumisia ja voimme myös yhdessä ideoida miten tämä poikkeusaika saadaan mahdollisimman mukavasti sujumaan. Ohjaajat antavat tarvittaessa apua Facebookin käyttöön.

Facebookissa: www.facebook.com/NEO-OmaPolku-160024644054655/

Yhteystiedot:  www.omapolku.fi/yhteystiedot

 

 

VOIMAVIRTA

 

Voimavirran ohjaajat Helvi ja Eveliina ovat tavoitettavissa Olkkaripäivinä, voit soittaa tai laittaa WhatsAppia puhelinnumeroon

0400 772044 (Helvi) ja 040 1245101 (Eveliina)


tiistaisin klo 10-14
keskiviikkoisin klo 10-14
perjantaisin klo 10-14

Facebook-live discojen tallenteet ovat katsottavissa Voimavirran facebookista!

 

Lisätietoja: www.voimavirta.info ja www.facebook.com/voimavirtaa/

 

 

KIRJE TUNTEMATTOMALLE -VAPAAEHTOISTOIMINTA

 

Tule mukaan vapaaehtoiseksi - kirjettäsi kaivataan nyt enemmän kuin koskaan!

 

Koronavirustilanteen takia emme voi järjestää yhteisiä kirjepajoja, mutta jokainen voi kirjoittaa kotona ja lähettää kirjeitä osoitteella: Setlementti Tampere / Kirje tuntemattomalle, Pyhäjärvenkatu 1 A, 33200 Tampere tai tuoda ne itse postilaatikkoon (sisäpihalla). Voit lähettää kirjeen myös sähköpostitse: kirjetuntemattomalle@setlementtitampere.fi Välitämme kirjeitä koronaviruspandemian aikana myös sähköpostitse kirjettä toivovalle henkilölle ilman lähettäjän tietoja. Kirjeen voi tilata itselle samasta sähköpostiosoitteesta.

Lisätietoja: www.setlementtitampere.fi/kirje

 


KIUSATUT

 

Kiusatut-ryhmächat torstaisin klo 14-16 Tukinetissä https://tukinet.net/

Yksilötyö etäyhteyksin, työntekijät tavoitettavissa arkisin klo 9-16
Mari puh. 050 515 1489
Jenni puh. 050 355 0066 

Lisätietoja: www.kiusatut.fi/ajankohtaista/ ja www.facebook.com/kiusatut/

 

 

NOLLALINJA

 

Nollalinja palvelee myös poikkeusoloissa ympärivuorokauden. Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Lisätietoja: www.nollalinja.fi/

 

 

OMAVOIMA

 

Omavoimassa jatketaan yksilötyötä etävalmennuksena, valmennettaviin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Yksilötyöhön ei tällä hetkellä oteta uusi asiakkaita vaan puretaan jonoa.

 

Pyrimme avaamaan myös vertaistukiryhmän/-ryhmiä verkkoon – tiedotamme niistä facebookissa ja nettisivuilla.

 

Yhteisöllisyyttä pyritään pitämään yllä Omavoiman internet sivuilla, facebookissa ja instassa – olkaahan kuulolla!

Yhteystiedot: www.omavoima.info

 

 

TYTTÖJEN TALO

 

Olemme nuoren tukena ja kehitämme sekä hyödynnämme erilaisia kohtaamisen tapoja eri sähköisillä alustoilla. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin 9-19.00 välisenä aikana.

Tyttöjen Talo tarjoaa poikkeusaikana joitakin korvaavia avoimia ryhmiä zoomissa, facebookissa ja teamsissa. Yksilötukea, palveluneuvontaa -ja ohjausta puhelimitse, whatsappissa ja chatissä. 

Katso tästä: Tampereen Tyttöjen Talo® poikkeusajan toiminta kevät 2020

 

Yhteistyökumppaneiden asiakasohjaukset!

Voitte ohjata meille nuoria poikkeusaikana. Nuoren luvalla olemme häneen yhteydessä ja tarjoamme säännöllistä keskustelutukea sekä mukavaa tekemistä.

 

Seuraa tiedotustamme www.tytto.fi , www.facebook.fi/tampereentyttöjentalo ja some Instagram, SnapChat tampereentyttis

 

 

VÄKIVALTA- JA KRIISITYÖ

 

Työryhmien asiakastyö jatkuu etäyhteyksillä ja verkkotyötä on lisätty. Kriisityöntekijät tavoittaa edelleen puhelimitse, sähköpostilla tai sopivilla etäyhteyksillä. Perheväkivaltaklinikan asiakaspuhelimen aukioloaikaa on laajennettu. Puhelimiin vastataan arkisin klo 9-15 välillä aina, kun joku kriisityöntekijöistä on vapaana, muulloin vastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön.

 

Verkkokriisikeskus Tukinetissä (www.tukinet.net) on avattu Turvassa-chat, joka on auki joka ma ja to klo 14-16, ja johon kuka tahansa voi tulla  keskustelemaan väkivaltaan liittyvistä huolistaan. Välitä! -ryhmächatit jatkuvat kuukausittain Tukinetissä.  

Didar aloittaa monikieliset HaeApua -päivystykset 20.4. alkaen Neuvoo -Appissa

Päivystysajat ovat ma ja ke klo 13-14. Soittamalla sovelluksen kautta HaeApua -linjaan saat tietoa väkivallasta ja apua vaikeisiin tilanteisiin. Puhelimeen vastaavat Didarin työntekijät.
Maanantaisin kielinä ovat persia, dari, kurdi, suomi ja englanti,
keskiviikkoisin suomi, englanti, ruotsi ja arabi.

HaeApua -linjaa toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Smart Tampere Digiohjelman kanssa.

 

Yhteystiedot:

 

Didar -kunniaväkivaltatyö p. 050 407 5445 auki ma-pe klo 9-15 tai didar@setlementtitampere.fi  www.didar.fi

 

Perheväkivaltaklinikka p. 040 520 8255 auki ma-pe klo 9-15 (päivystys ma ja ke klo 12-13) tai pvk@setlementtitampere.fi  www.perhevakivalta.fi

 

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö p. 045 279 8090 auki ma-pe klo 9-15

tai valita-yksikko@setlementtitampere.fi  www.seksuaalivakivalta.fi

 

 

RIKOSUHRIPÄIVYSTYS (RIKU)

 

Rikosuhripäivystys palvelee puhelimitse ja verkossa normaaliin tapaan, lisätietoja www.riku.fi/

HUOM. Yhteisökahvila OmaNaapuri ja Wihreän Puun ruokajakelu on suljettuna 31.5. asti.

Kaikki kansalaistoiminnan ja yhteisötyön paikat on toistaiseksi suljettu. Samoin ryhmätoiminnat ja avoin toiminta kohdennetun tuen palveluissa on toistaiseksi tauolla 31.5. saakka. 

© 2018 Setlementti Tampere ry