Setlementti Tampereelle STEA-avustuksia yli 1,7 miljoonaa euroa

Setlementti Tampere ry Tiedote 22.1.2021

Syksyllä paljon julkisuudessa esillä olleet STEA-avustukset on nyt jaettu tälle vuodelle. Päätöksen mukaan Setlementti Tampere ry:n avustustasoa ei juurikaan leikattu. Kokonaisuudessaan meille myönnettiin avustuksia yhteensä yli 1,7 miljoonaa euroa kahdeksaan eri toimintamuotoon.

- Veikkauksen tuottoennusteen epävarmuuden vuoksi STEA ei esitä ohjeellisia avustussuunnitelmia vuodelle 2023. Samaan aikaan on tulossa sote-uudistus, jossa kuntien toiminta- ja kumppanuusavustusten kohtalo on avoin. Yhdistyksemme saa vuodelle 2021 eri toimintoihin kaupungin avustuksia yhteensä noin 600 000 euroa. Ennakoitavissa on järjestökentällä siten isoja taloudellisia haasteita, toteaa yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Irene Roivainen.

Setlementti Tampere ry varautuu tulevaisuuteen laajentamalla rahoituspohjaansa. Puheenjohtaja Risto Karttunen kertoo: - Olemme hakeneet aktiivisesti erilaisia valtionavustuksia ja olemme niitä saaneetkin. Rahoituksia yhdistämällä pystymme tarjoamaan monipuolisesti maksuttomia palveluja. Valitettavasti avustusrahoituksiin tarvitaan usein omarahoitusosuutta 10–25 %. Olemme perustaneet yhtiön liiketoimintaa varten. Tavoitteenamme on saada liiketoiminnasta tuottoa yhdistyksen avustusrahoitteisen toiminnan tukemiseksi.
Setlementti Tampere on paikallinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö. Yhdistys tuottaa avoimia ja maksuttomia matalan kynnyksen palveluja ja kohtaamispaikkoja erilaisilla avustusrahoituksilla. Yhdistyksessä työskentelee noin 80 sosiaali- ja terveydenhuollon ja kulttuurialan ammattilaista. Toiminnassa on mukana noin 200 vapaaehtoista. Yhdistyksen perustama yritys toimii kahdella alueella. Kandela tuottaa terapia- ja työyhteisöpalveluja Nalkalan setlementtitalossa ja Lindfrosinkadun asumisyhteisö tarjoaa tukiasumista nuorille aikuisille Hervannassa.


Yhdistyksen uusi hallitus

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana v. 2021 toimii psykologian tohtori, entinen Perheneuvolan johtaja Risto Karttunen ja varapuheenjohtajana yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiaalineuvos Irene Roivainen. Jäseninä uudessa hallituksessa ovat Juha Santala, Kirsi Gunther, Satu Laitinen ja Seppo Lind sekä henkilöstön edustajana Mervi Talvitie. Varajäseniä ovat Olli-Pekka Ahtiainen ja Sari Hosio.


Lisätietoja: Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toiminnanjohtaja

p. 050 4390535, mervi.janhunen-ruusuvuori@setlementtitampere.fi

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto