“Peniksiä, vaginoita ja hikisiä vartaloita”Ylläleva on kommentti videolta, jossa ihmisiltä kysyttiin, mitä he ajattelevat kun puhutaan seksuaalisuudesta. Setlementti Tampere ry pureutui yhdessä tanskalaisen TV-Gladin ja latvialaisen Apeirons-järjestön kanssa vammaisten ihmisten seksuaalisuuteen, joka on monissa yhteiskunnissa vaiettu tabu, josta ei voi tai saa puhua ääneen.

Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia, jotka perustuvat YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Rakkaus ja seksuaalisuus kuuluvat kaikille ihmisille riippumatta siitä onko heillä erityisen tuen tarpeita. Miltä tuntuisi, jos sinulta kiellettäisiin seksuaalisuuden ilmaiseminen tai seksin harrastaminen? Vammaisilla ihmisillä on samanlaiset seksuaaliset tarpeet kuin muillakin ja kaikilla täytyy olla oikeus ja vapaus toteuttaa seksuaalisuuttaan. Aiheesta ei myöskään saa vaieta, siitä pitää voida puhua jolloin yhdenvertaisuus ja tasa-arvo voivat toteutua myös tällä elämän osa-alueella. Vierailuilla Tanskaan ja Latviaan tapasimme muun muassa ihmisiä, joista oli yllättäen tullut isiä tai äitejä, koska he eivät olleet tienneet, mistä lapset tulevat. Setlementti Tampere ry:n NEO - OmaPolun, tanskalaisen TV-Gladin ja latvialaisen Apeirons-järjestön yhteinen Nordplus-rahoitteinen Breaking Taboos by Networking -projekti rohkaisee vammaisia ihmisiä, heidän läheisiään sekä heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia keskustelemaan asiasta avoimesti. Projektin aikana tuotettiin videokokonaisuus ja nettisivu keskustelun tueksi ja avuksi seksuaalikasvatukseen sekä herättämään yhteiskunnallista keskustelua. Materiaali löytyy osoitteesta breaktaboos.com.


Projektin verkkosivu www.breaktaboos.com Latviassa ylitimme uutiskynnyksen, videoleike TV-uutisista: https://youtu.be/jb6A2Qrb1Cg Mukana olevat organisaatiot: Setlementti Tampere ry:n NEO - OmaPolku, Tv-Glad ja Apeirons.


Lisätietoa projektin työntekijöiltä:

Ville Asikainen, ville.asikainen@setlementtitampere.fi, 040 7489 664

Niina Kärkkäinen, niina.karkkainen@setlementtitampere.fi, 050 3386 751

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto