Lemmetyinen jatkokaudelle kansainvälisen Setlementtiliikkeen puheenjohtajana

Kansainvälisen Setlementtiliikkeen IFS:n (The International Federation of Settlements and Neighborhood Centers) yleiskokous on valinnut Pentti Lemmetyisen uudelle puheenjohtajakaudelle. Lemmetyinen toimii Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtajana. Setlementti Tampere on myös IFS:n jäsen.


Yleiskokous hyväksyi myös setlementtiliikkeen yhteisen julistuksen sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

Setlementtiliikkeen kansainvälinen IFS-verkosto vetoaa julistuksessaan maailman hallituksiin pyytäen nykyistä enemmän tukea toimijoille, jotka keskittyvät paikallisten yhteisöjen kehittämiseen. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja kestävän kehityksen toimintaohjelman tavoitteet eivät ole saavutettavissa ilman paikallisyhteisöjen sitoutumista ja osallistumista. Ylhäältä alaspäin annetut ohjeet ovat harvoin onnistuneet luomaan positiivisia muutoksia. Todellinen muutos tapahtuu osallistuvien yhteisöjen ja yhteistyön kautta.


Setlementtiliike on sitoutunut kestävän kehityksen globaalin toimintaohjelman tavoitteisiin. Viestimme oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta sekä vastustamme kaikenlaista eriarvoisuutta ja vihapuheen leviämistä.

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto