Toiminnanjohtajan avoin kirje kansanedustajille 28.8.2020

Arvoisa kansanedustaja,

Ihmiset tarvitsevat matalan kynnyksen kriisiapua, voimauttavia yhteisöjä ja vertaisuuteen perustuvaa tukea. Ihmiset tarvitsevat sosiaali- ja terveysalan kansalaisjärjestöjen työtä.

Nyt tarvitaan poliittisten päättäjien tahtoa ja viisaita ratkaisuja, jotta sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusrahoitteinen toiminta jatkuu. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n myöntämiä avustuksia uhkaa valtiovarainministeriön talousarvioesityksen mukaan kolmanneksen leikkaus. Kansanedustajilla on ratkaisujen paikka.

Setlementti Tampere ry toimii yli 70 ammattilaisen ja 200 vapaaehtoisen voimin. Toimimme ja kehitämme työtämme kohderyhmien tarpeita kuunnellen. Palvelumme on matalan kynnyksen toimintaa ja asiakkaalle maksutonta. Vuosittain toimintamme tavoittaa kymmeniä tuhansia henkilöitä kasvokkain, verkossa tai puhelimitse.

Liki 4,5 miljoonan euron vuosibudjetistamme noin 40 % koostuu STEA:n myöntämistä avustuksista. Muina rahoittajina toimivat mm. oikeusministeriö ja Tampereen kaupunki. Työmme on avustusrahoitteista ja myytäviä palveluja on vuositasolla vain noin 300 000 euron verran. STEA-avustuksilla rahoitettu toimintamme sisältää mm. yhteisötyötä, kriisipalveluja ja vertaistukea.

Tuhannet pirkanmaalaiset saavat apua ja tukea haastavissa elämäntilanteissaan erilaisista työmuodoistamme. Joukossa on kehitysvammaisia nuoria, väkivaltaa kohdanneita tyttöjä, kiusattuja poikia, maahanmuuttajanaisia, yksinäisiä miehiä jne. Työmuodot on esitelty oheisessa liitteessä. Näiden toimintojen ja palveluiden tarpeen ja kysynnän yhä kasvaessa tuntuu mahdottomalta miettiä miten käännyttää ovelta pois ensi vuonna joka kolmannes avun tarvitsija.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme ja kuulemaan asiakkailta, vapaaehtoisilta ja työntekijöiltä, mitä me teemme ja miksi työtämme tulee rahoittaa jatkossakin. Ilmoita vain, mikä ajankohta sinulle parhaiten sopii ja mihin työmuotoon/ työmuotoihin haluat tutustua, niin järjestän asian.

Toivon, että myös Sinun mielestäsi kansalaisjärjestöjen työtä tarvitaan ja varmistat toiminnan rahoituksen myös tuleville vuosille Veikkauksen pelituottojen pienenemisestä huolimatta.

Tampereella 28.8.2020

Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toiminnanjohtaja

mervi.janhunen-ruusuvuori@setlementtitampere.fi

puh. 050 439 0535

Kirje pdf-muodossa

Liite Avoimeen kirjeeseen palvelukooste 2020

Yhdistyksen tunnuslukuja

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto