Tule mukaan kirjoittamaan rohkaisevia kirjeitä tai pyydä kirje itsellesi

TIEDOTE 20.5.2020

Setlementti Tampere ry on saanut Tampereen kaupungin Yhdenvertaisesti sinun -kerta-avustuksen Kirje tuntemattomalle -toimintaan. Tampereen kaupungin uusi avustus on tarkoitettu helpottamaan tamperelaisten yksinäisyyttä ja edistämään yhteisöllisyyttä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Saamamme tuen avulla kehitämme Kirje tuntemattomalle vapaaehtoistoimintaa niin, että tavoittaisimme suuremman joukon niin kirjeen kirjoittajia kuin kirjettä kaipaaviakin.

Kirje tuntemattomalle -toiminnassa vapaaehtoiset kirjoittavat ystävällisiä ja rohkaisevia kirjeitä. Mukaan kirjoittamaan voi tulla kuka vain, kirjeen kirjoittamiseen et tarvitse mitään erityistaitoja. Kirjeissä saa olla myös runoja, kuvitusta jne. – minkä vain kokee vastaanottajaa ilahduttavan. Kirje voi myös olla kannustava kortti kirjekuoressa. Setlementti Tampere välittää kirjeet vastaanottajille ilman yhteystietoja henkilöille, jotka niitä haluavat vastaanottaa.

​​Monta tapaa tavoittaa Tuntemattoman kirje

Kirjeen vastaanottajaksi saa itse ilmoittautua tai sitä voi pyytää myös läheiselleen. Kirje toimitetaan kirjeen pyytäjälle ja hän toimittaa sen eteenpäin ajattelemalleen läheiselleen. Kirje voi perinteisesti olla paperilla tai kortti, mutta se on saatavilla myös sähköpostitse. Kirjeen voi tilata täyttämällä yhdistyksen nettisivuilla olevan lomakkeen tai puhelimitse (alla lisätietoa).

Kirjeen tilaus

lomakkeella: www.setlementtitampere.fi/kirje puhelimitse: 050 3847013 (ma ja ti klo 10–12 kesäkuun loppuun asti)

Kutsumme mukaan kirjoittajia – juuri sinua!

Koronaviruspandemian tuomat uhat ja rajoitukset ovat lisänneet yksinäisyyttä ja vaikeita elämäntilanteita. Haastammekin nyt kanssaihmisiä mukaan kirjoittamaan kirjeen tuntemattomalle! Vaikka rajoituksia tällä hetkellä vähitellen puretaan, niin edelleen osa väestöstämme, etenkin ikäihmiset, viettävät kevättään monella tavoin eristyksissä. Tässä ajassa toivommekin siis erityisesti ikäihmisille kirjoitettuja rohkaisevia ja arkeen iloa tuottavia kirjeitä.

Kirjeen kirjoitettuasi, laita se avonaiseen kuoreen, jätä kirjekuori siis liimaamatta kiinni. Kuoren päälle voit kirjoittaa esim. ”Kirje Sinulle”. Jos haluat, liitä mukaan viesti, jossa on toive siitä, kenelle (nuori, ikääntynyt jne.) haluaisit kirjeen tai kirjeet toimitettavan. Laita avonainen kuori / kuoret ja mahdolliset viestisi Setlementti Tampereelle suljettuun kuoreen. Setlementti Tampere varmistaa, että kirje on asiallinen ja voimauttava ja mukaan liitetään pieni tiedote, josta näkyy, että kirje on vapaaehtoisen kirjoittama ja osa Setlementti Tampereen Kirje tuntemattomalle -toimintaa. Kirjeen saajalle kirjeen kirjoittaja jää anonyymiksi.

Kirjeen toimittaminen Setlementti Tampere ry:lle osoitteella: Setlementti Tampere / Kirje tuntemattomalle Pyhäjärvenkatu 1 A 33200 Tampere tai tuomalle ne itse postilaatikkoon, joka on sisäpihalla. sähköpostitse: kirjetuntemattomalle@setlementtitampere.fi

Lisätietoja

Kuvituskuva Kirje tuntemattomalle

Kirje tuntemattomalle -vapaaehtoistoiminnasta sekä ohjeita kirjeen kirjoittamiseen ja toimittamiseen www.setlementtitampere.fi/kirje

Minna Leponiemi, yksikönjohtaja Wihreä Puu, p. 050 384701

Tampereen kaupungin Yhdenvertaisesti sinun avustus -tiedote www.tampere.fi/yhdenvertaisesti-sinun/avustushaku.html

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto