Setlementti Tampere auttaa tälläkin hetkellä

Poikkeuksellinen koronavirustilanne on yllättänyt kaikki niin muutosten nopeudella kuin niiden laajuudellakin. Setlementti Tampere ry vastaa muuttuneisiin olosuhteisiin kehittämällä uusia palvelumuotoja mutta myös edelleen tutuin yhteydenottokeinoin puhelimitse ja sähköpostein. Uusia chat- ja muita sähköisiä keskusteluryhmiä on avattu ja niitä kehitetään edelleen. Alla koottuna palvelutarjontaamme tällä hetkellä:

Päivitämme tiedotetta palvelutarjonnastamme aina tarvittaessa sivulle www.setlementtitampere.fi/tiedote

WIHREÄ PUU

Wihreä Puu toimii tällä hetkellä verkossa. Watsapp-viestit ja videopuhelut (myös ryhmänä); arjen kuulumisia, tukea ja ohjausta. Wihreän Puun facebook-sivulla vinkataan tekemisiä ja jaetaan tietoa ja ideoidaan yhdessä. Wihreän Puun avointa toimintaa ollaan suunnittelemassa virtuaaliseen olohuone-ympäristöön, josta lisätietoa tulee facebook-sivullemme www.facebook.fi/wihreapuu

Lisäksi työntekijämme ovat tavoitettavissa puhelimitse, yhteystiedot löytyvät Wihreän Puun verkkosivuilta: www.wihreapuu.fi

MIESTEN KANSALAISTALO MATTILA

Voit ottaa yhteyttä työntekijöihin ma-pe klo 9-15. Halutessasi voit liittyä Mattilan WhatsApp-ryhmään, jossa on tietoa ajankohtaisista asioista. Ryhmään liittymisestä voi ilmoittaa Jukalle tai Mikalle. Yhteystiedot löydät nettisivuilta: www.mattilanmiehet.fi

Avoimet Ovet toimintaa olemme korvaamassa ”Avoimilla Linjoilla” verkossa, lisäksi työn alla on muunlaistakin toiminnallisuutta etänä. Seuraa sivujamme ja ole rohkeasti yhteydessä.

NAISTARI

Naistari tarjoaa maahanmuuttajanaisille keskusteluseuraa, yksilötukea sekä palveluneuvontaa ja -ohjausta puhelimitse, whatsappissa (myös videopuhelut!) ja s-postitse ma-pe klo 9-16. Julkaisemme Facebookissa ja Instagramissa tilanteeseen liittyviä ohjeistuksia ja vinkkejä.

Pyrimme avaamaan myös etäkeskusteluryhmiä, seuraa tiedotustamme www.naistari.fi/, www.facebook.fi/naistari ja @naistari.”

NEO–OMAPOLKU

Ohjaajamme ovat NEO-OmaPolun nuorten ja verkoston käytettävissä, tauon aikana työntekijämme tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Tule seuraamaan OmaPolun Facebook -sivuja, jonne ilmestyy kivaa tekemistä, kuulumisia ja voimme myös yhdessä ideoida miten tämä poikkeusaika saadaan mahdollisimman mukavasti sujumaan. Ohjaajat antavat tarvittaessa apua Facebookin käyttöön.

Facebookissa: www.facebook.com/NEO-OmaPolku-160024644054655/

Yhteystiedot: www.omapolku.fi/yhteystiedot

VOIMAVIRTA

Voimavirran ohjaaja Helvi on tavoitettavissa Olkkaripäivinä, voit soittaa tai laittaa WhatsAppia puhelinnumeroon 0400 772044 tiistaisin klo 10-14 keskiviikkoisin klo 10-14 perjantaisin klo 10-14

Lisätietoja: www.voimavirta.info ja www.facebook.com/voimavirtaa/

KIRJE TUNTEMATTOMALLE -VAPAAEHTOISTOIMINTA

Tule mukaan vapaaehtoiseksi - kirjettäsi kaivataan nyt enemmän kuin koskaan!

Kuvituskuva kirjoitetusta kirjeestä

Koronavirustilanteen takia emme voi järjestää yhteisiä kirjepajoja, mutta jokainen voi kirjoittaa kotona ja lähettää kirjeitä osoitteella: Setlementti Tampere / Kirje tuntemattomalle, Pyhäjärvenkatu 1 A, 33200 Tampere tai tuoda ne itse postilaatikkoon (sisäpihalla). Voit lähettää kirjeen myös sähköpostitse: kirjetuntemattomalle@setlementtitampere.fi Välitämme kirjeitä koronaviruspandemian aikana myös sähköpostitse kirjettä toivovalle henkilölle ilman lähettäjän tietoja.

Lisätietoja: www.setlementtitampere.fi/kirje

KIUSATUT

Kiusatut-ryhmächat torstaisin klo 14-16 Tukinetissä https://tukinet.net/

Yksilötyö etäyhteyksin, työntekijät tavoitettavissa arkisin klo 9-16 Mari puh. 050 515 1489 Jenni puh. 050 355 0066

Lisätietoja: www.kiusatut.fi/ajankohtaista/ ja www.facebook.com/kiusatut/

NOLLALINJA

Nollalinja palvelee myös poikkeusoloissa ympärivuorokauden. Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Lisätietoja: www.nollalinja.fi/

OMAVOIMA

Omavoimassa jatketaan yksilötyötä etävalmennuksena, valmennettaviin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Yksilötyöhön ei tällä hetkellä oteta uusi asiakkaita vaan puretaan jonoa.

Pyrimme avaamaan myös vertaistukiryhmän/-ryhmiä verkkoon – tiedotamme niistä facebookissa ja nettisivuilla.

Yhteisöllisyyttä pyritään pitämään yllä Omavoiman internet sivuilla, facebookissa ja instassa – olkaahan kuulolla!

Yhteystiedot: www.omavoima.info

TYTTÖJEN TALO

Olemme nuoren tukena ja kehitämme sekä hyödynnämme erilaisia kohtaamisen tapoja eri sähköisillä alustoilla. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin 9-19.00 välisenä aikana.

Tyttöjen Talo tarjoaa poikkeusaikana joitakin korvaavia avoimia ryhmiä zoomissa, facebookissa ja teamsissa. Yksilötukea, palveluneuvontaa -ja ohjausta puhelimitse, whatsappissa ja chatissä.

POIKKEUSAJAN VIIKKO-OHJELMA:

Maanantaisin

Avoin ryhmä klo 17-19 (lisätietoa ohjaajilta ja sosiaalisesta mediasta)

Pop in seksuaalineuvonta klo 15.30-17 (lisätietoa Sini-Satulta)

Tiistaisin

Avoin ryhmä klo 17-19 (lisätietoa ohjaajilta ja sosiaalisesta mediasta) ja

leivontaohjevideo instagram ja facebook

Keskiviikkoisin

Viikkohaaste-ohjeet sosiaalisessa mediassa (voittaja/voittajat julkaistaan torstaina)

Instagram live klo 15-16 ( juttelua, ilottelua ja hassuttelua. Söpöjä koiria saattaa esiintyä lähetyksessä)

Torstaisin

Avoin taideryhmä (jos haluat mukaan, laita Jennille viestiä n. 050 5668424) ja

Ohjatut hengitysharjoitusvideot Instagram ja Facebook

Yhteistyökumppaneiden asiakasohjaukset!

Voitte ohjata meille nuoria poikkeusaikana. Nuoren luvalla olemme häneen yhteydessä ja tarjoamme säännöllistä keskustelutukea sekä mukavaa tekemistä.

Seuraa tiedotustamme www.tytto.fi , www.facebook.fi/tampereentyttöjentalo ja some Instagram, SnäpChat tampereentyttis

VÄKIVALTA- JA KRIISITYÖ

Työryhmien asiakastyö jatkuu etäyhteyksillä ja verkkotyötä on lisätty. Kriisityöntekijät tavoittaa edelleen puhelimitse, sähköpostilla tai sopivilla etäyhteyksillä. Perheväkivaltaklinikan asiakaspuhelimen aukioloaikaa on laajennettu. Puhelimiin vastataan arkisin klo 9-15 välillä aina, kun joku kriisityöntekijöistä on vapaana, muulloin vastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön.

Verkkokriisikeskus Tukinetissä (www.tukinet.net) on avattu Turvassa-chat, joka on auki joka ma ja to klo 14-16, ja johon kuka tahansa voi tulla keskustelemaan väkivaltaan liittyvistä huolistaan. Välitä! -ryhmächatit jatkuvat kuukausittain Tukinetissä.

Yhteystiedot:

Didar -kunniaväkivaltatyö p. 050 407 5445 auki ma-pe klo 9-15 tai didar@setlementtitampere.fi www.didar.fi

Perheväkivaltaklinikka p. 040 520 8255 auki ma-pe klo 9-15 (päivystys ma ja ke klo 12-13) tai pvk@setlementtitampere.fi www.perhevakivalta.fi

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö p. 045 279 8090 auki ma-pe klo 9-15

tai valita-yksikko@setlementtitampere.fi www.seksuaalivakivalta.fi

RIKOSUHRIPÄIVYSTYS (RIKU)

Rikosuhripäivystys palvelee puhelimitse ja verkossa normaaliin tapaan, lisätietoja www.riku.fi/

Yhteisökahvila OmaNaapuri ja Wihreän Puun ruokajakelu on suljettuna 31.5. asti. Kaikki kansalaistoiminnan ja yhteisötyön paikat on toistaiseksi suljettu. Samoin ryhmätoiminnat ja avoin toiminta kohdennetun tuen palveluissa on toistaiseksi tauolla 31.5. saakka.

Uusimmat uutiset