Didar-toiminnan työntekijät avartavalla matkalla Libanonissa

 

 

Väkivalta- ja kriisityön yksikkömme kulttuuristen kunniakäsitysten ja niistä johtuvien haitallisten perinteiden parissa työskentelevät Didar-tiimin työntekijät Sari ja Fardin sekä yksikön johtaja Satu vierailivat Libanonissa tutustumassa paikalliseen väkivaltatyöhön 29.9.-6.10. Matka oli Setlementti Loiston Sopu-työn kanssa yhteinen.

 

Matkan tavoitteena oli tutustua Libanonin ihmisoikeus- ja pakolaistilanteeseen sekä tahoihin, jotka tekevät ehkäisevää väkivaltatyötä. Tavoitteena oli myös solmia asiantuntijakontakteja, joita voidaan hyödyntää jatkossa koulutuksissa ja asiakastilanteissa, joissa on tarve olla yhteydessä asiakkaiden lähtö- tai kauttakulkumaiden sukulaisiin. 

 

Antoisa ja avartava matka vei heidät tutustumaan muun muassa ABAAD-, Himaya- ja Beit Atfal Assumoud -järjestöjen toimintaan sekä viimeisimmän järjestämänä Shatila-pakolaisleirille. Shatilassa asuu noin 25 000 ihmistä, joista valtaosa on palestiinalaisia.

 

ABAAD-järjestö pyrkii edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueella (MENA-alue).  Lue lisää täältä. 

 

Himaya-järjestö tekee tärkeää työtä lastensuojelun parissa. Lue lisää täältä. 

 

Beit Atfal Assumoud -järjestö tarjoaa apua ja palveluja Libanonin palestiinalaispakolaisille ja muille pakolaisleirin asukkaille. Lue lisää täältä. 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Uusimmat uutiset
Please reload

Uutisarkisto
Please reload

© 2018 Setlementti Tampere ry