”Köyhyys on kasvanut tutkimustenkin mukaan ja se on melko huolestuttava ilmiö 2019 luvun Suomessa, h


Kuvassa vasemmalta alkaen: Mikko Aaltonen (Vasemmistoliitto), Maria Päivänen (SDP), Marjo Simpura (Liike Nyt), Susanna Saxberg (Kokoomus), Olli-Poika Parviainen (Vihreät), Marjatta Jokipolvi (Sininen tulevaisuus) sekä vasemmalla edessä tapahtuman yksi järjestäjistä Antti Kulmala (diakoni, ev.lut. seurakunnat).

Onko köyhyys itseaiheutettua?


”Ei ole. Kaikilla ei ole samanlaiset lähtökohdat esim. opiskeluun/työssäkäyntiin. Ei kukaan päätä haluavansa olla aikuisena köyhä. Minäkään en lapsena päättänyt olla alle 25-vuotiaana köyhä, kahden lapsen yh-äiti. Elämän olosuhteilla on iso merkitys ja olosuhteisiin ei ole aina mahdollista yksilön itse vaikuttaa.”

Marjo Simpura, Liike Nyt (Ehdokkaille etukäteen lähetetystä verkkokyselystä)Kuka kuuntelee köyhää? -Tampereen alueverkosto järjesti keskiviikkona 3. huhtikuuta 2019 kansanedustajaehdokkaille työhaastattelun Nalkalan setlementtitalossa. Tilaisuuteen saapui kolmisenkymmentä köyhyyden näkökulmasta kiinnostunutta. Illan aikana keskustelua syntyi muun muassa sosioekonomisten ryhmien eriarvoisuudesta, lapsiperheiden köyhyydestä sekä köyhän kohdatuksi tulemisen merkityksestä sosiaalihuollon palveluissa. Tilaisuutta varten tehdyn kyselyn ehdokaskohtaiset vastaukset löytyvät Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston sivustolta.


Kaikille avoimessa tilaisuudessa köyhyydestä keskustelemassa olivat Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaista Mikko Aaltonen (Vasemmistoliitto), Marjatta Jokipolvi (Sininen Tulevaisuus), Olli-Poika Parviainen (Vihreät), Maria Päivänen (SDP), Susanna Saxberg (Kokoomus) sekä Marjo Simpura (Liike Nyt).


Tilaisuuden järjestäjinä toimivat 3K-verkosto, Setlementti Tampere ry, Sopimusvuori ry sekä Tampereen ev.lut. seurakunta. Illan juontajana toimi diakoni Antti Kulmala. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat 3K-verkosto, Setlementti Tampere ry, Sopimusvuori ry sekä Tampereen ev.lut. seurakunta. Illan juontajana toimi diakoni Antti Kulmala.


Seuraava Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston Lapsiperheiden köyhyyttä käsittelevä keskustelutilaisuus järjestetään toukokuussa. Tarkemmat tiedot tilaisuuden ajankohdasta ja sisällöstä tiedotetaan myöhemmin.Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston (3K-verkosto) tilaisuudet ovat osa Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hanketta. Verkoston tavoitteena on synnyttää keskustelua köyhyydestä, aktivoida kansalaisia mukaan keskusteluun ja toimintaan sekä esittää konkreettisia ehdotuksia köyhyyden vähentämiseksi. Tampereen aluekoordinaattorina 16.6. saakka toimii Tiina Paakkola.


Lisätietoja Kuka kuuntelee köyhää? -Tampereen alueverkoston toiminnasta:


Tiina Paakkola, aluekoordinaattori

tiina.paakkola@3kverkosto.fi

050 4761872

Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hanke

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto