Opinnäytetyö Tassukavereista: ”Molemmille iloa ja hyvää mieltä”

Setlementti Tampere ry:n Wihreä Puu Tesomalla aloitti koordinoimaan Tassukaverit-vapaaehtoistoimintaa kolmisen vuotta sitten. Jenni Niemi tutki vapaaehtoisen ja eläinavusteisen kaveritoiminnan vaikutuksia ja merkityksellisyyttä Hämeen ammattikorkeakoulun opinnäytetyössään, joka julkaistiin marraskuussa 2018.

Jenni Niemi tiivistää:

"Tulosten mukaan tassukaveritoiminta on monin tavoin merkityksellistä sekä mukana oleville vapaaehtoisille että nuorille. Se tuo molemmille iloa ja hyvää mieltä, tekemistä ja vaihtelua arkeen, syyn liikkua kodin ulkopuolella sekä sosiaalisia kontakteja. Nuorelle merkityksellistä on lisäksi koirakaverin saaminen ja mahdollisuus positiivisiin kokemuksiin eläintä ohjatessaan. Vapaaehtoiselle merkityksellistä on myös muille hyvän tuottaminen ja suhteen kehittäminen omaan koiraansa. ”

Wihreän Puun yksikönjohtaja ja Tassukavereiden organisaattori Minna Leponiemi kiittää Jenni Niemeä laajasta opinnäytetyöstä.

”Jennin opinnäytetyö tuo hienosti esille sen, kuinka paljon hyvää olemme saaneet aikaiseksi lyhyessä ajassa.

Kannustankin kiinnostuneita tutustumaan opinnäytetyöhön ja olemaan rohkeasti yhteydessä, jos haluatte tietää lisää Tassukavereista – joko saamaan oman uuden karvaisen kaverin arkeen, taikka osallistua toimintaan ohjaajana oman lemmikin kanssa. Olemme aloittamassa uutta Tassukaverit -kurssia lähiaikoina.”

Lisätietoja:

Tassukaverit – eläinavusteisen vapaaehtoisen kaveritoiminnan merkitykset vapaaehtoisille ja nuorille

Hämeen ammattikorkeakoulu, Niemi, Jenni. 2018.

Minna Leponiemi

Yksikönjohtaja, Wihreä Puu

PS: On olemassa kolmaskin tapa osallistua Tassukavereiden toimintaan. Suomen Setlementtiliiton Palanen elämää -verkkokaupan kautta voi tehdä lahjoituksen Tassukavereille.

Lahjoitukset mahdollistavat sen, että Tassukaverit voivat joskus mennä ulkoilemisen sijaan yhdessä eläinystävälliseen kahvilaan herkuttelemaan.

Ohessa linkki Palanen elämää -verkkokauppaan

Kuvat: Palanen elämää -verkkokauppa: Vapaaehtoisten Tassukavereiden suut makeaksi

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto