Setlementti Tampereen porukka viettää Tampereen päivää Tesomalla 1.10.2018

Joskus jokainen meistä tarvitsee tukea.

Setlementti Tampere ry tarjoaa apua ja tukea arkeen, porukasta voimaa ja mielekästä tekemistä. Kaikki toimintamme on osallistujille maksutonta.

Setlementti Tampereen porukka on tavattavissa Tesoman hyvinvointikeskuksen yhteisökahvilalla 1.10.2018 klo 14-17. Mukana ovat Tyttöjen Talo, Omavoima, Mattila, Naistari, Voimavirta, NEO-Omapolku, Wihreä Puu, Kiusatut, Nollalinja ja väkivalta- ja kriisityön yksiköt sekä Kirje tuntemattomalle- ja Tassukaverit vapaaehtoistoiminta.

Tarjolla on pientä purtavaa, sydämellisesti tervetuloa!

Tyttöjen talolle voit tulla viettämään aikaasi, harrastamaan, tapaamaan uusia ystäviä, osallistumaan ryhmiin ja saamaan keskusteluapua. Toiminta Tampereen keskustassa Nalkalan setlementtitalossa on suunnattu 12-28-vuotiaille pirkanmaalaisille tytöille ja nuorille naisille, sellaiseksi itsensä kokeville sekä omaa tyttöyttään pohtiville. Avoin toiminta ja erilaiset ryhmät (kerhot ja ryhmäkokoontumiset) tapahtuvat pääsääntöisesti iltapäivisin ja iltaisin. www.tytto.fi

Omavoima tarjoaa tukea, tietoa ja toimintaa henkilöille, joilla on neuropsykiatrisia piirteitä. Tunnetuimpia neuropsykiatrisia diagnooseja ovat ADHD, ADD, asperger ja autismikirjon häiriö. Meille voi hakeutua ilman virallista diagnoosia.

Omavoiman työmuotoja ovat avoimen toiminnan lisäksi mm. yksilötyöskentely, ryhmävalmennukset, vertaistukiryhmät sekä konsultaatio. ​www.omavoima.info

Mattila on kaikille miehille avoin ja rento kansalaistalo Amurissa. Toimintaa ideoidaan ja luodaan yhdessä. Pöytä on katettu monipuolisesti ja Mattilan porukka on kirjava. Mattilassa tutustut eri kulttuureihin ja elämäntarinoihin, opit uusia asioita ja voit jakaa omia kiinnostuksen kohteitasi. Osallistua voit omalla tavallasi ja aikataulullasi. www.mattilanmiehet.fi

Naistari on kansainvälinen naisten tapaamispaikka Hervannassa. Naistarissa voi turvallisesti tutustua erilaisiin aktiviteetteihin mm. opiskella yhdessä suomen kieltä, vahvistaa kielitaitoa keskusteluryhmissä, jakaa kokemuksia Suomessa elämisestä ja saada tietoa suomalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. www.naistari.fi

Voimavirta tarjoaa erityistä tukea tarvitseville sekä kehitysvammaisille nuorille innostavaa ja osallistavaa tekemistä vapaa-ajalle Tampereen keskustassa. Lukuisat nuoret ovat löytäneet suositut nuorisodiskot ja ottaneet Olkkarin kohtaamispaikakseen. Omakaverit-vapaaehtoistoiminta on aktiivista ja saanut myönteistä palautetta laajalti. Voimavirran vertaisryhmätoiminnan kautta tuetaan myös nuorten vanhempia. www.voimavirta.info

NEO-Omapolku vahvistaa erityistä tukea tarvitsevien ja kehitysvammaisten nuorten ja heidän läheisten kokonaisvaltaista hyvinvointia, osallisuutta ja elämänhallintaa monipuolisen taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin. Toimintaa suunnitellaan yhteistyössä nuoren sekä hänen verkostonsa kanssa. Työmuodot pitävät sisällään yksilöohjausta, kulttuuri- ja taidepainotteista pajatoimintaa, kansalaistaitoryhmiä sekä ammatillista ryhmätoimintaa. www.omapolku.fi

Wihreä Puu on yhteisöllinen kohtaamispaikka kaikenikäisille Tesomalla. Kodikkaissa tiloissa vaihdetaan kuulumisia kahvikupin ääressä, vietetään aikaa yhdessä ja innostutaan sekä innostetaan toinen toisiamme arjessa. Vapaamuotoisen yhdessä olemisen lisäksi on myös ohjattua toimintaa vauvasta vaariin. www.wihreapuu.fi

Kiusatut on maakunnallinen kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapiste, joka tarjoaa kriisiapua ja jälkihoitoa kiusatuille sekä heidän läheisilleen. Palvelu on tarkoitettu yli 15- vuotiaille pirkanmaalaisille ja asiakkaaksi pääsee ilman lähetettä.

Työmuotoja ovat yksilö- ja ryhmätapaamiset, neuvontapuhelut ja työpajat. Tarjolla on myös neuvontaa, työparityöskentelyä ja konsultaatiota ammattilaisille sekä vapaaehtoisille, jotka työssään kohtaavat kiusaamiskysymyksiä ja kiusattuja. Toimipiste sijaitsee Nalkalan setlementtitalossa Tampereen keskustassa. www.kiusatut.fi

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Maksuton, anonyymi puhelinpalvelu (080 005 005) vastaa aina, 24/7, vuoden jokaisena päivänä, ilmaiseksi.

Nollalinja palvelee kaikkia, jotka kohtaavat läheisissä suhteissaan väkivaltaa. Nollalinjalla vastaavat ammattilaiset, joiden kanssa voit pohtia tilannettasi. www.nollalinja.fi

Väkivalta- ja kriisityö. Mietitkö miten voisi auttaa perhettä, jossa on väkivaltaa? Tai mistä saisi apua, kun jonkun seksuaalisia rajoja on loukattu? Entä jos perhe tai yhteisö painostaa jotakuta kunnian varjolla? Tule juttelemaan ja kysymään neuvoa vaikeisiin tilanteisiin väkivalta- ja kriisityön työntekijöiltä. Lisätiedot: www.didar.fi , www.perhevakivalta.fi ja www.seksuaalivakivalta.fi

Tiedotamme myös Rikosuhripäivystyksen toiminnasta: www.riku.fi

Kirje tuntemattomalle- vapaaehtoistoiminta. Voit tulla vapaaehtoisena kirjoittamaan ystävällisiä ja voimauttavia kirjeitä tuntemattomille. Kirjeesi toimitetaan eteenpäin eri elämäntilanteissa rohkaisua kaipaaville ihmisille. www.setlementtitampere.fi/kirje

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten ja perheiden parissa? Onko sinulla lemmikki, joka kohtaa rohkealla lempeydellä uudet ihmiset ja tilanteet? Ryhtykää Tassukaveriksi! Tassukaverit on eläinavusteista vapaaehtoistyöhön perustuvaa kaveritoimintaa. www.setlementtitampere.fi/tassukaverit

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto