Sami Wirkkulan läksiäisterveiset

Toiminnanjohtaja Sami Wirkkulan läksiäisterveiset

Perjantaina 14.9 työyhteisömme kokoontui yhteen viettämään Sami Wirkkulan läksiäisiä Tampereen Setlementtitalolle. Tilaisuudessa muisteltiin yhteisiä vaiherikkaita vuosia hymyssä suin ja liikuttunein mielin. Koko henkilökunta kiittää Samia lämpimästi ja toivottaa onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!

Mervi antaa Samille kortin

Samin läksiäisviesti Setlementti Tampere ry:n jäsenille:

On tullut aika sanoa näkemiin. Olen toiminut vuodesta 2008 alkaen yhdistyksen toiminnanjohtajana, ja tämän viikon jälkeen olen siirtymässä uusiin tehtäviin. Mieleni on haikea, kuten aina lähdön hetkellä taitaa olla. Samaan aikaan tunnen ylpeyttä tästä hienosta yhdistyksestä, joka on yksi tärkeimmistä sosiaalialan järjestötoimijoista täällä Pirkanmaalla. Myös valtakunnallisesti olemme tunnettuja ja arvostettuja.

Kuinka paljon onkaan mahtunut kuluneeseen kymmeneen vuoteen! Alkuvuosien taloudelliset vaikeudet, jotka voitettiin koko yhteisön voimin, rahoittajien ja pankin luottamuksen säilyessä hankalimpinakin hetkinä. Hurja nousu maan suurimpien RAY-/STEA-avustusten saajien joukkoon, palkintoja ja tunnustuksia hyvästä työstä ihmisten keskellä ja heidän rinnallaan kulkien. Kilpailutuksissa häviämistä ja uusien työmuotojen käynnistämistä. Ylös ja alas. Kahden upean tamperelaisen setlementin yhdistyminen uudeksi setlementiksi vuosien pohdintojen ja neuvotteluiden jälkeen. Viimeisimpinä yhteistyö allianssin kanssa Tesomalla ja Nalkalan setlementtitalon avautuminen.

Vaikeatahan näitä on koota muutamaan lauseeseen, mutta onpa juu ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Tärkeää on ollut työyhteisön, vapaaehtoisten, jäsenistön, hallituksen ja rahoittajien sekä muiden yhteistyökumppaneiden yhteinen näky ja tahtotila, joka – kiitos siitä teille jokaiselle – ei ole missään vaiheessa murentunut tai lähtenyt ohjaamaan yhdistyksen toimintaa oudoille poluille. Tämä on ollut ensiarvoisen tärkeää ja tarjonnut vakaan alustan asioiden eteenpäin viemiseksi. Omasta näkökulmastani luottamus toiminnanjohtajaa ja koko toimivaa johtoa on ollut äärimmäisen merkittävä asia, jota ilman talon johtaminen ei olisi voinut onnistua. Lämmin kiitos myös siitä. Kai hieman epäsuomalaisittain rohkenen olla ylpeä omasta työstäni. Sitä ovat tukeneet omat esimieheni hallituksen puheenjohtajat sekä kaikki hallituksen jäsenet. Kiitos siitä!

Kymmenen vuoden aikana olen tavannut ihania ihmisiä, joiden kanssa on ollut ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä. Ja nämä mahtavat työtoverit! Uskon, että yhteistyö jatkuu monin tavoin, sillä kauas en ole lähdössä: aloitan ensi maanantaina läheisen yhteistyökumppanimme Silta-Valmennusyhdistyksen järjestöjohtajana, joten nyt minulle tarjoutuu mahdollisuus tarkastella setlementtityötä hieman eri näkövinkkelistä. Sekä tietysti kehittää entisestään näiden kahden järjestötoimijan välistä yhteistyötä.

Talo jää hyviin käsiin. Va. toiminnanjohtajaksi siirtyy toimialajohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori, ja johtoryhmän jäsenten tehtäviä on muokattu monin tavoin. Troikka Mervi, Anne Myllylä (toimialajohtaja) sekä Vuokko Valli (talous- ja hallintojohtaja) luotsaa yhdistystä varmoin ottein yhteistyössä hallituksen kanssa. Hallitus on käynnistämässä uuden toiminnanjohtajan rekrytointiprosessia, ja saatte käsittääkseni tästä asiasta lisätietoa tuonnempana.

On tämä ollut hienoa. Uskon kuitenkin, että tämä muutos on myös hyvästä yhdistykselle, sillä kymmenen vuotta on pitkähkö aika toimia saman organisaation johtajana. Näin lähtee vesi taas virtaamaan – ja tämä ihan positiivisessa mielessä. Kiitän teitä kaikkia yhteistyöstä, hattua nostaen ja syvään kumartaen!

Syysterveisin,

Sami

Sami ja yhdistyksen hallitus
Setlementtiliiton tervehdys
Uusimmat uutiset
Uutisarkisto