Sisäministeri Kai Mykkänen vierailee Nalkalan setlementtitalossa 30.8.

Ministeri Kai Mykkänen tutustuu monipuolisiin väkivaltatyön palveluihin Setlementti Tampere ry:ssä torstaina 30.8. klo 10-12.

Nalkalan setlementtitalo, käyntiosoite Nalkalankatu 12 G

Keskeinen tutustumiskohde on valtakunnallinen auttava puhelin Nollalinja 080 005 005 – Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle, joka on toiminut Setlementti Tampereen pyörittämänä joulukuusta 2016. Nollalinjaa rahoittaa oikeusministeriö ja toiminnan järjestämisestä vastaa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL.

Nollalinja palvelee lähisuhdeväkivaltaa kohtaavia ympärivuorokautisena palveluna, vuoden jokaisena päivänä, maksutta, suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Nollalinjan työntekijät ovat vankkoja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Nollalinja löydettiin nopeasti ja puheluita tuli niin runsaasti, että toinen puhelinlinja avattiin vuoden 2018 alussa. Avuntarvitsijat saavat keskusteluapua päivystäjiltä jotka ovat perehtyneet lähisuhdeväkivallan problematiikkaan. Nollalinjalla nähdään koko Suomen turvakotien paikkatilanne sekä tunnetaan auttavat tahot valtakunnallisesti. ”Nollalinja löydettiin todella nopeasti- ensimmäinen puhelu tuli kaksi tuntia linjan avaamisen jälkeen, ja sen jälkeen puhelin on soinut tiuhaan tahtiin”, kertoo yksikönjohtaja Päivi Sinkkonen Nollalinjalta.

Setlementti Tampere ry on erikoistunut väkivaltaa kohtaavien auttamistyöhön matalan kynnyksen palveluja tarjoamalla. Väkivalta- ja kriisityön yksikössä toimivat Perheväkivaltaklinikka, Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö ja Didar -kunniakulttuuriin keskittyvä toiminta. Setlementti Tampere koordinoi myös Rikosuhripäivystys RIKU: n Sisä-Suomen toimintaa.

”Olemme iloisia siitä, että pitkäjänteisen työmme merkitys on huomattu ministeriössä. Järjestömme asiakkaiden määrä kasvaa tasaisesti ja pystymme tarjoamaan palveluita, joita muualla ei ole tarjolla”, toteaa toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori. ” Uusin palvelumuotomme on maakunnallinen kiusaamisasioiden Tuki- ja neuvontapiste Kiusatut, joka tarjoaa kriisiapua ja jälkihoitoa kiusatuille sekä heidän läheisilleen. Olemme myös juuri julkaisseet lähisuhdeväkivallasta ja auttajatahoista kertovan esitteen, videot ja somekanavatiedottamisen kymmenellä eri kielellä tavoittaaksemme eri väestöryhmiä”, hän jatkaa. Sivusto löytyy osoitteessa www.haeapua.info.

Lisätiedot

mahdolliset kysymykset sisäministeri Mykkäselle:

ministerin erityisavustaja Titta Andersson-Bohren

puh. 050 513 1539, titta.andersson-bohren@intermin.fi

va. toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori, Setlementti Tampere ry

puh. 050 439 0535

yksikönjohtaja Päivi Sinkkonen, Nollalinja

puh 050 327 4413

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto