Setlementti Tampere ry on nyt yksivuotias!


Kun 22-vuotias Setlementtiyhdistys Naapuri ry ja 13-vuotias OmaPolku ry yhdistyivät 1.8.2016, sai Setlementti Tampere ry alkunsa. Yhdistys viettää 1.8.2017 yksivuotissyntymäpäivää työn merkeissä.

Setlementti Tampere ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialainen yhdistys, jonka työmuodot kattavat laajasti yhteiskunnan eri osa-alueita. Yhdistyksessä työskentelee yli 60 työntekijää. Lisäksi toiminnassa on mukana noin 150 vapaaehtoista ja lukuisia työllistettyjä, harjoittelijoita ja opiskelijoita. Yhdistys tavoittaa työnsä kautta vuosittain tuhansia ihmisiä.

Setlementti Tampere ry jatkaa Naapurin ja OmaPolun entisiä työmuotoja. Lisäksi yhdistyksellä on kehittämistoimintaa ja se on mukana yhteistyöhankkeissa. Työtä tehdään erilaisten ihmisten kanssa – kehitysvammaisten nuorten, neuropsykiatrisia piirteitä omaavien aikuisten, maahanmuuttajanaisten, rikoksen uhrien, lähisuhdeväkivallan eri osapuolten jne. kanssa. Työn tavoitteena on kansalaistoiminnan ja yhteisöllisyyden vahvistaminen ja ihmisten tukeminen erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa. Miesten kansalaistalo Mattila, Perheväkivaltaklinikka, Omavoima, Tyttöjen Talo, Seksuaaliväkivaltatyön yksikkö Välitä!, DIDAR, Kirje Tuntemattomalle, Naistari, Wihreä Puu, TUAS (Tukea arjen sujumiseen), Nollalinja, NeoOmapolku, Voimavirta ja Rikosuhripäivystyksen Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen palvelupisteet ovat kaikki yhdistyksen toimintaa.

Ensimmäinen vuosi on sisältänyt vanhan työn jatkamisen lisäksi myös uusia avauksia. Setlementti Tampere käynnisti reilut puoli vuotta sitten Nollalinjan eli valtakunnallisen, maksuttoman 24/7 puhelinpalvelun lähisuhdeväkivallan uhreille. Palvelun rahoittaa oikeusministeriö. Parhaillaan suunnitellaan yhteisökahvilan käynnistämistä Tesoman hyvinvointikeskuksessa 2018. Yhteisökahvilaan haettiin avoimella haulla päävastuullista toimijaa kolmannelta sektorilta, ja valituksi tuli Setlementti Tampere ry.

Työtä jatketaan sloganin “Ihmisten keskellä, ihmisten kesken” mukaisesti. Ensi vuonna juhlitaankin sitten suomalaisen setlementtiliikkeen satavuotista taivalta.

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto