Nollalinja – auttava puhelin lähisuhdeväkivaltaa kokeville


Nollalinja-puhelinpalvelu 080 005 005 tarjoaa tukea lähisuhdeväkivaltaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kohdanneille. Nollalinja on matalan kynnyksen palvelu, jossa kuunnellaan sekä ohjataan eteenpäin avun ja palveluiden pariin. Puhelin palvelee – lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokevia naisia ja miehiä – väkivaltaa tai sen uhkaa kokevia naisia – lähisuhdeväkivaltaa tai väkivaltaa kokevien omaisia ja läheisiä – ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhön. Ensimmäinen askel on puhuminen ja avun hakeminen. Raottamalla väkivallan verhoa ja kertomalla kokemuksistaan toivottomalta tuntuvasta tilanteesta on mahdollista päästä irti. Lähisuhdeväkivalta on laaja kansanterveysongelma, johon useinmiten tarvitaan ulkopuolista apua kierteen katkaisemiseksi.

Puhelin palvelee ympäri vuorokauden Valtakunnallisen puhelinpalvelun käytännön toteuttajana on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö Setlementti Tampere ry. Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ympäri vuorokauden. Palvelu on luottamuksellinen ja anonyymi. Soittajalle puhelut ovat ilmaisia, ja palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto