Valtakunnallisen Nollalinja-palvelun tuottaa Setlementti Tampere ry

Setlementti Tampere ry on valittu Nollalinjan eli Lähisuhdeväkivallan ja naisiin kohdistuvan väkivallan auttavan puhelimen palveluntuottajaksi. Nollalinja on valtakunnallinen puhelinpalvelu, johon voi soittaa maksutta, luottamuksellisesti ja nimettömänä. Päivystävinä työskentelevät kriisityön ammattilaiset, jotka antavat puhelimitse tukea, apua ja neuvontaa lähisuhdeväkivallan uhreille ja heidän läheisilleen.

Euroopan neuvoston sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisystä ja torjumisesta tuli Suomessa voimaan 1.8.2015. Tämän ns. Istanbulin yleissopimuksen perusteella Suomessa avataan maksuton ympärivuorokautisesti (24/7) toimiva auttava puhelin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) vastaa puhelinpalvelun toiminnan järjestämisestä. Palvelun rahoittaa valtio. Palvelu käynnistyy viimeistään tammikuussa. Uusi palvelu työllistää alkuvaiheessa kuusi sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaista Pirkanmaalla.

Setlementti Tampere ry (1.8.2016 saakka Setlementtiyhdistys Naapuri ry) on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka on toiminut jo 20 vuotta. Yhdistyksen muita työmuotoja ovat mm. Perheväkivaltaklinikka, Rikosuhripäivystys, Seksuaaliväkivaltatyön yksikkö Välitä! ja kunniaväkivaltakysymyksiin erikoistunut DIDAR-hanke. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

Lisätiedot: Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toimialajohtaja mervi.janhunen-ruusuvuori@setlementtitampere.fi 050 4390535

Uusimmat uutiset
Uutisarkisto