Toimintaa ryhmissä

DIDAR järjestää säännöllisesti eri kielisiä keskusteluryhmiä sekä toiminnallisia ryhmiä. DIDAR työskentelee niiden Suomessa asuvien maahanmuuttajayhteisöjen ja henkilöiden kanssa, jotka voivat kohdata kunniaan liittyviä haitallisia perinteitä.

 

Ryhmiä järjestetään sekä DIDARin omissa että yhteistyökumppaneiden tiloissa. Uusia ryhmiä käynnistetään myös asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta tulevien tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Lisätiedot täältä

Perheväkivaltaklinikan ryhmien tavoitteena on löytää ja vahvistaa selviytymiskeinoja sekä työstää väkivaltaan liittyviä kokemuksia. Ryhmät tarjoavat myös vertaistukea samaa kokeneiden kesken. Ennen ryhmään osallistumista käydään työntekijän kanssa henkilökohtainen keskustelu. Lisätiedot täältä.

Välitä! - Seksuaaliväkivaltatyö tarjoaa erilaisia ryhmiä niin kasvokkain kuin internetissä toimivassa verkkokriisikeskus Tukinetissä. Lue lisää täältä. 

Miesten Kansalaistalo Mattilan ryhmät keskittyvät kielikursseihin, liikuntaan sekä laajasti muuhun yhdessä tekemiseen. Mattilan viikko-ohjelmiin voi tutustua täältä.

 

Lisätietoja meneillään olevista ryhmistä saa yksikönjohtaja Jukka Tukialta, jukka.tukia@setlementtitampere.fi. Puh: 050 523 7328. 

NEO-OmaPolussa ryhmien kohteena ovat kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat nuoret. Ammatillisessa ryhmätoiminnassa on tavoitteena nuorten ansainta- ja työllistymismahdollisuuksien kehittäminen. Kansalaistaitoryhmissä vahvistetaan nuorten elämänhallintaan, osallisuuteen ja itsenäiseen suoriutumiseen liittyviä taitoja. Lue lisää täältä. 

Voimavirrassa tarkoituksena on mahdollistaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille innostavaa, osallistavaa tekemistä vapaa-ajalle. Nuoren vanhemmille tarjotaan tukea vertaisryhmätoiminnan kautta. Lue lisää täältä.

Tampereen Tyttöjen Talolla on erilaisia ryhmiä 12-28-vuotiaille pirkanmaalaisille tytöille ja nuorille naisille, sellaiseksi itsensä kokeville sekä omaa tyttöyttään pohtiville. Lue lisää täältä. 

Kiusatut-hankkeen ryhmät tarjoavat kiusatuksi joutuneille turvallisen paikan kiusaamiskokemusten läpikäymiseen muiden kiusaamista kokeneiden kanssa. Ryhmissä harjoitellaan  selviytymiskeinoja, etsitään vahvuuksia ja tutkitaan tunteita.  Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja. Lue lisää täältä.  

Omavoiman tuki on tarkoitettu yli 18-vuotiaille neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaaville henkilöille. Omavoiman ammatillisesti ohjatun ryhmävalmennuksen tavoitteena on sosiaalisten taitojen sekä itsetuntemuksen vahvistuminen keskustelun, toiminnan ja vertaistuen muodossa. Lisätiedot täältä

Kansainvälinen naisten tapaamispaikka Naistari järjestää erilaista ryhmä- ja kurssitoimintaa. Suomen kielen opetuksen, johon voivat osallistua myös äidit pienten lasten kanssa, Naistarin tiloissa järjestää Ahjolan kansalaisopisto. Lue lisää täältä.