RIKU_UUSI_logo_rgb.png

Rikosuhripäivystys (RIKU) tarjoaa käytännön neuvoja ja tukea rikoksen uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville.

Toimintamuotoja ovat tukihenkilötoiminta, valtakunnallinen Auttava puhelin, Juristin puhelinneuvonta, RIKUchat -palvelu,  RIKUnet-vastauspalvelu. Näissä palveluissa asiakasta auttavat tehtäväänsä koulutetut, ammatillisesti ohjatut vapaaehtoistyöntekijät ja RIKUn työntekijät.

RIKUn palvelut ovat maksuttomia.

Katso myös RIKUn omat sivut osoitteessa www.riku.fi.

 

Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilö auttaa ja tukee oikeusprosessiin liittyvissä käytännön asioissa. Tukihenkilön kanssa voi keskustella kokemastaan luottamuksellisesti ja tukihenkilö voi olla mukana esimerkiksi poliisikuulustelussa ja oikeudenkäynnissä.

Tukihenkilöä voi kysyä itselleen omaa asuinpaikkaansa lähinnä olevasta Rikosuhripäivystyksen palvelupisteestä. Rikosuhripäivystyksen Sisä-Suomen alueella ovat Jyvässeudun, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Sastamala-Huittisten palvelupisteet. .


Auttava puhelin

116 006

Valtakunnallinen Auttava puhelin päivystää ma-ti klo 13-21 ja ke-pe klo 17-21.
Auttava puhelin tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi ihmiselle merkitä. Päivystäjät kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin asiassa. Puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.


Juristin puhelinneuvonta
0800 161 177

Juristin puhelinneuvonnassa päivystetään ma-to klo 17-19.
Tähän puhelimeen soittamalla voi tarkistaa juridisia oikeuksiaan ja saada näihin asioihin liittyvää ohjausta. Palvelu on valtakunnallinen.

 

RIKUchat

Voit kysyä ja saada ohjausta, myös nimettömänä, arkisin klo 9-15 ja lisäksi maanantaisin klo 17-19. Aukioloajat voit varmistaa osoitteesta www.riku.fi.


Rekrytoimme uusia vapaaehtoisia

Rikosuhripäivystys rekrytoi vapaaehtoisia tukihenkilöiksi, puhelinpäivystäjiksi ja verkkotyöhön. Vapaaehtoisten peruskurssi kestää noin 40 tuntia. Seuraavista peruskoulutuksista voit kysyä lähimmästä RIKU-palvelupisteestä. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistämme, katso lisätiedot tästä. Voit myös täyttää esitietolomakkeemme netissä.


Toimintaa toteuttavat tahot

Rikosuhripäivystystä toteuttavat yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, Kirkkohallitus, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Punainen Risti ja Suomen Setlementtiliitto. Toiminnan rahoitus tulee pääosin Oikeusministeriöstä, STEAlta ja alueen kunnilta.

Setlementti Tampere ry on RIKUn koordinaatiojärjestö Tampereella. 

Yhteystiedot:

Sisä-Suomen aluetoimisto
sisasuomi(at)riku.fi
www.riku.fi

aluejohtaja
Katariina Westman
Puh. 050 421 0236
katariina.westman@riku.fi

Pirkanmaan palvelupiste

p. 050 3091 551

toiminnanohjaaja

Katja Sivill

Puh. 050 309 2993

katja.sivill@riku.fi

toiminnanohjaaja
Marjo Pahkala
Puh. 045 802 4834

marjo.pahkala@riku.fi

toiminnanohjaaja

Tarja Plihtari

Puh. 050 525 8263

tarja.plihtari@riku.fi

Kanta-Hämeen palvelupiste

toiminnanohjaaja

Tuulikki Järvelä
Puh. 050 378 2877

tuulikki.jarvela@riku.fi

© 2018 Setlementti Tampere ry