Male Teacher

Osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelu

 

Voit saada uusia näkökulmia elämääsi ja kehittää samalla työelämävalmiuksiasi osallistumalla kuntouttavan työtoiminnan tai sosiaalisen kuntoutuksen palveluun yhdistyksessämme. Tavoitteena on lisätä hyvinvointiasi ja edistää työelämään paluuta.

 

Tarjoamme työtoimintaa eri kohderyhmille suunnatuissa kohtaamispaikoissamme sekä Setlementtitalolla, johon on keskittynyt useita erilaisia palveluitamme. Yksikkömme ovat pieniä ja yhteisöllisiä – niissä on helppo viihtyä ja etsiä rauhassa omia voimavaroja. Palvelun aikana työskentelet avustavissa työtehtävissä, saat yksilöllistä tukea ja ohjausta ja osallistut omien tavoitteidesi ja mieltymystesi mukaan yksiköiden perustoimintaan kuten erilaisiin ryhmiin, tapahtumiin ja retkiin.

 

Toimintaan ohjaudutaan aikuissosiaalityön sopimuksella. Tutustu alla tarkemmin yksiköihimme ja ota yhteyttä, niin sovitaan tutustumisaika! Voit olla yhteydessä myös palvelun vastuuhenkilöömme Suvi Niemiseen, puh. 050 3065735.

Kansainvälinen Naisten tapaamispaikka Naistari (www.naistari.fi)

Lindforsinkatu 4, 33720 Tampere

yhteyshenkilöt: Suvi Nieminen, 050 3065735, suvi.nieminen@setlementtitampere.fi, Merja Pösö, 050 4210230, merja.poso@setlementtitampere.fi

 

Naistarin erityisenä kohderyhmänä ovat maahan muuttaneet naiset, mutta myös kantasuomalaiset naiset ovat tervetulleita. Voit tutustua ohjaus- ja neuvonta-alan työtehtäviin avustavissa ohjaustehtävissä maahanmuuttajataustaisten naisten ja lasten parissa. Naistarilla valmistetaan päivittäin lämmin lounas sekä leivotaan kodinomaisessa keittiössä. Keittiötehtäviin kuuluvat myös tiskaus, kattaminen sekä kahvin tarjoaminen kävijöille. Aiempaa keittiöalan osaamista ei tarvita. Muita työtehtäviä ovat siivous- ja puhtaanapitotehtävät sekä pienten lasten hoitaminen sillä välin, kun äidit opiskelevat suomen kieltä. Voit osallistua myös mm. suomen kielen opetukseen, hyvinvointia vahvistavaan ryhmätoimintaan sekä erilaisiin tapahtumiin ja retkille.

 

Miesten Kansalaistalo Mattila (www.mattilanmiehet.fi)

Sepänkatu 10. 33230 Tampere

yhteyshenkilö: Marko Ajanki, 050 462 5395, marko.ajanki@setlementtitampere.fi

 

Mattila tarjoaa miehille pieniä korjaus- ja kunnossapitotöitä sekä avustavia ohjaustehtäviä miesten avoimessa toiminnassa ja erilaisissa toiminnallisissa ryhmissä (salibandy, jalkapallo, metsäreissut jne). Voit myös osallistua erilaisiin talkootöihin, retkiin ja tapahtumiin.

 

Tesoman Wihreä Puu (www.wihreapuu.fi)

Ristimäenkatu 35, 33310 Tampere

yhteyshenkilö: Minna Leponiemi, 050 3847013, minna.leponiemi@setlementtitampere.fi

 

Wihreä Puu on Tesoman alueen kohtaamispaikka kaikenikäisille. Kuntouttavan työtoiminnan työtehtävinä kohtaamispaikassa on erilaisia puhtaanapitotehtäviä ja pienimuotoisia keittiötöitä. Halutessasi voit tulla kokeilemaan myös avustavia ohjaustehtäviä avoimeen koululaistoimintaamme. Lisäksi voit osallistua Wihreän Puun järjestämiin erilaisiin tapahtumiin ja retkille.

 

 

Yhteisökahvila OmaNaapuri (https://www.setlementtitampere.fi/yhteisokahvila)

Tesoman hyvinvointikeskus,

Tesomankatu 4 B, 33310 Tampere

yhteyshenkilö: Johanna Peiponen, PUH.NRO?, johanna.peiponen@setlementtitampere.fi

 

Tesoman yhteisökahvilassa pääset tutustumaan monipuolisesti kahvilatyöskentelyyn erilaisissa avustavissa tehtävissä. Et tarvitse aiempaa keittiöalan osaamista. Työtehtävinä ovat esimerkiksi ruoan ja leivonnaisten valmistaminen, vitriinin täyttäminen, asiakaspalvelu, kahvin keittäminen ja kahvilan tilojen siisteydestä huolehtiminen. Halutessasi voit myös osallistua yhteisökahvilan vireään yhteisölliseen toimintaan.

 

Tyttöjen Talo  (www.tyttö.fi)

Nalkalan setlementtitalo

Pyhäjärvenkatu 1 B 1, 33200 Tampere

yhteyshenkilö: Jenni Haapamäki, 050 566 8424, jenni.haapamaki@setlementtitampere.fi

 

Tyttöjen Talon kohderyhmänä ovat 12–29 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset. Tyttiksellä osallistut avustavana ohjaajana Tyttöjen Talon monipuoliseen avoimeen toimintaan ja erilaisiin toiminnallisiin ryhmiin yhdessä ohjaajien ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Auttelet myös tilojen siisteydestä huolehtimisessa.

 

Nalkalan Setlementtitalo

Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

yhteyshenkilö: Anna-Maija Nikkanen, 050 3401662, anna-maija.nikkanen@setlementtitampere.fi

 

Yhdistyksemme hallintopalveluissa voit osallistua erilaisiin toimistotöihin sekä tila- ja kokouspalveluihin liittyviin tehtäviin. Tarjolla on myös vahtimestarin töihin liittyviä avustavia tehtäviä kuten pieniä huoltotöitä, postin jakelua ja monistamista. Nalkalan Setlementtitalo tarjoaa monia matalan kynnyksen palveluja kansalaisille ja siellä työskentelee nelisenkymmentä työntekijää. Työskentely - ympäristö on viihtyisä ja kannustava.

 

Mediastudio (www.omapolku.fi)

Yliopistonkatu 58 B, 33100 Tampere

yhteyshenkilö: Ville Asikainen, 040 748 9664, ville.asikainen@setlementtitampere.fi

 

NEO-OmaPolun kehitysvammaisille nuorille suunnatussa mediastudiossa voit osallistua erilaisiin media-alan tehtäviin oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit toimia apuohjaajana ja kehitysvammaisten nuorten tukena kuvauksissa ja editoinnissa, osallistua sisällön tuottamiseen sosiaalisessa mediassa tai verkkosivujen tekemiseen ja päivittämiseen. Et tarvitse välttämättä aiempaa osaamista tai kokemusta, aito kiinnostus riittää. NEOssa valmistetaan joka päivä pienellä porukalla lämmin lounas, joten tarjolla on myös keittiö- ja puhtaanapitotehtäviä alan ammattilaisen ohjauksessa. Voit osallistua myös muuhun Neon monipuoliseen toimintaan kuten ryhmiin ja retkille.